طرز تهیه ی چای ماسالا به ۳ روش مختلف – ۰ تا ۱۰۰ تهیه ی چای ماسالا .

طرز تهیه ی چای ماسالا

طرز تهیه ی چای ماسالا برای برخی دوستان مثل یک هیولا در ذهن آن هاست 🙂 اما سخت در اشتباه هستید ، این چای علاوه بر فواید بسیار بسیار زیادی که دارد خیلی ساده هم آماده میشود . امروز قصد داریم باهم این چای را به چند روش درست کنیم و یکسری نکات که بخشی از اونها تجربیات شخصی خودم هست رو در اختیارتون قرار بدیم 🙂

در مقاله ی چای ماسالا چیست به طور کامل درباره ی تاریخچه و مواد اولیه و … این چای صحبت کردیم که پیشنهاد میکنم حتما مطالعه کنید . اما بریم سراغ اصل مطلب .


فهرست مطالب :

  • مواد اولیه ی چای ماسالا
  • طرز تهیه ی چای ماسالا روش شماره ی یک
  • روش دوم
  • روش سوم
  • سلیقه ی شما
  • سخن پایانی 🙂

مواد اولیه ی چای ماسالا :

در مقاله ی چای ماسالا چیست خیلی خلاصه این مواد رو معرفی کردیم اما اینجا خیلی مفصل تر بهشون میپردازیم

چای سیاه :

یکی از اصلی ترین مواد این چای چای سیاه است که برخی چای سیاه ساده و برخی چای کیسه ای را برای تهیه ی چای ماسالا انتخاب میکنند (پیشنهاد من به شما این است که از چای سیاه استفاده کنید نه از چای کیسه ای) دلیل این انتخاب رو هم میتونید در مقاله ی تی بگ چیست مطالعه نمایید


برخی هم استفاده از چای فله را ترجیح میدهند اما شما طبق سلیقه و ذائقه ی خودتان چای موردنظر خودرا انتخاب کنید

شیر پرچرب:

چرا شیر پرچرب ؟ به این دلیل که این شیر باعث میشود چای شما کمی خامه ای بشود و حالت غلیظ تری را به خود بگیرد برخی هم این چای را با شیر کم چرب مصرف میکنند اما من توصیه نمیکنم (خودم امتحان کردم و مزه ی دلچسبی نداشت) برخی هم از شیر نارگیل و … استفاده میکنند

چای ماسالا چیست ؟
چای ماسالا چیست ؟

ادویه :

در طرز تهیه ی چای ماسالا ادویه جات خیلی با اهمیت هستند ، همانطور که هندی ها خیلی ادویه مصرف میکنند مخصوصا ادویه های تند این چای هم پر از ادویه است که البته به خواص و فواید این چای اضافه کرده است . درادامه با این ادویه ها آشنا میشویم 🙂

میخک :

تقریبا اصلی ترین ادویه ی این چای است و در خیلی از روش های تهیه ی این چای میخک وجود دارد ، حتما خودتان تا بحال درباره ی فواید میخک شنیده اید پس توصیه میکنم حتما از این ادویه استفاده کنید .

دارچین :

این ادویه هم که تقریبا در همه ی غذاهای هندی وجود دارد و خیلی پرمصرف است و البته خیلی هم فواید و خواص دارد و عطر لذت بخشی هم به این چای میدهد

فلفل سیاه :

این ادویه هم تقریبا در همه ی روش های تهیه ی این چای وجود داشت و البته شاید در روشی دیگر اصلا از فلفل سیاه استفاده نشود اما من پیشنهاد میکنم که استفاده کنید ، فلفل سیاه در کنار اغلب ادویه های این چای باعث گرم شدن طبع این چای میشود که در ادامه درباره ی آن صحبت میکنیم 🙂

رازیانه :

رازیانه یکی از ادویه های متغیر در روش های درست کردن ماسالا است و در برخی استفاده میشود و در برخی هم نه پس استفاده کردن یا استفاده نکردن از پودر رازیانه به عهده ی خودتان

هل سبز:

شما را نمیدانم اما من یکی از طرفداران هل هستم و پیشنهاد میکنم حتما از هل استفاده کنید ، البته که هل یکی از اصلی ترین مواد این چای است .

زنجبیل :

زنجبیل هم مورد استفاده است البته همینجا بگویم که دربرخی روشها از پودر زنجبیل استفاده میشود اما شما اگر میخواهید طعم زنجبیل در چای ماسالایتان کمتر باشد بهتر است که به جای رنده کردن آن ، آنرا برش بزنید (تجربه ی شخصی 🙂 )

شیرین کننده :

چرا ننوشتین شکر ؟ چون حتما نباید از شکر به عنوان شیرین کننده استفاده کنید میتوانید از مواد دیگری استفاده کنید برخی هم به دلیل استفاده از عسل در این چای دیگر شیرین کننده ای به آن اضافه نمیکنند .

عسل :

اگر علاقه ای به استفاده از عسل در چای خود ندارید پیشنهاد میشود شکر را جایگزین کنید 🙂

زعفران :

برخی در چای ماسالای خود مقداری زعفران خشک اضافه میکنند ، شما هم اگر میتوانید هربار که این چای را درست میکنید مقداری زعفران به آن اضافه کنید حتما این کار را انجام دهید ، البته هیچ گونه ورشکستگی بعد از این حرکت را گردن نمیگیریم 🙂

جوزهندی :

جوز هندی هم خیلی مورد استفاده قرار نمیگیرد و برخی از دوستان در چای ماسالای خود اضافه میکنند . البته بماند که جوز هندی هم فواید و خواص بسیار مفیدی دارد .


تمام سعی خود را کردم که تمام ادویه های مورد استفاده در تمام روش هارا برای شما بگویم ، حالا برویم سراغ اصل کار

روش تهیه ی چای ماسالا

طرز تهیه ی چای ماسالا :

خب ما از قبل با مواد آشنا شدیم بریم سراغ لیست مواد و مقدار مورد نیاز

۱ – میخک پنج یا شش عدد
۲ – پودر دارچین دو عدد
۳ – پودر رازیانه یک قاشق غذا خوری
۴ – آب ولرم دو پیمانه
۵ – عسل به میزان سلیقه ی شما
۶ – هل شش یا هفت عدد
۷ – زنجبیل یک تکه (برش خورده یا رنده شده)
۸ – دانه ی فلفل سیاه دو عدد
۹ – شیر (پرچرب) دو پیمانه
۱۰ – چای به میزان لازم
۱۱ – شیرین کننده به میزان سلیقه ی شما

توضیح :

  • در ابتدا ادویه ها را داخل آب ولرم ریخته و روی حرارت ملایم (تکرار میکنم) ملایم قرار میدهیم ، تا زمانی که تقریبا نصف آب داخل ظرف تبخیر شود .
  • به همین روش شیر را هم روی حرارت ملایم قرار میدهیم و بعد از آنکه کمی تبخیر شد عسل را به آن اضافه میکنیم
  • شیر و عسل را داخل ظرف آب و ادویه میریزیم و چای را به آن اضافه میکنیم و تقریبا ۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار میدهیم
  • سپس با استفاده از صافی مایع را داخل لیوان ریخته و نوش جان کنید (صافی برای اضافه نشدن تفاله ی چای استفاده میشود ) البته اگر از چای کیسه ای استفاده کنید دیگر نیازی به صافی نخواهید داشت 🙂
  • حال میتوانید کمی هم شیرین کننده مانند شکر به آن اضافه کنید البته با وجود عسل خیلی نیازی به شکر نخواهید داشت
  • نوش جان 🙂

طرز تهیه ی چای ماسالا (روش دوم) :

۱ – چوب دارچین یک چوب کامل
۲ – هل سبز شش یا هفت عدد
۳ – فلفل سیاه یک قاشق غذا خوری
۴ – میخک سه یا چهارعدد
۵ – آب دو فنجان
۶ – چای سیاه دوقاشق غذاخوری
۷ – زنجبیل دوقاشق غذا خوری زنجبیل رنده شده
۸ – دانه ی فلفل سیاه دو عدد
۹ – شیر (پرچرب) دو فنجان
۱۱ – شیرین کننده به میزان سلیقه ی شما

توضیح :

  • ابتدا هل ، دارچین ، فلفل سیاه ، میخک را با هاون بکوبید (توجه : آن هارا پودر نکنید فقط مقداری خرد کنید)
  • ادویه هارا به همراه آب داخل قوری بجوشانید تا نصف شود
  • چای و شیر را اضافه کرده و به مدت ۵ تا ۷ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید
  • سپس آنرا خاموش کنید و مدتی صبر کنید و در این حین شکر یا شیرین کننده ی خود را به آن اضافه کنید .
  • سپس آنرا از صافی عبور دهید و نوش جان کنید 🙂 (باز هم میگویم از چای کیسه ای استفاده نکنید اما اگر از تی بگ استفاده کنید دیگر نیازی به عبور دادن چای ماسالا از صافی نخواهد بود

اگر مقدار زیادی ماسالا درست کردید میتوانید آنرا در یخچال بگذارید و برای مصرف دوباره آن را گرم کنید (این چای سه روز ماندگاری دارد ) البته شخصا پیشنهاد میکنم که چای ماسالا را تازه صرف کنید

طرز تهیه ی چای ماسالا (روش سوم) :

در روش سوم کافیست که ابتدا ادویه هارا در ماهی تابه به مدت یک دقیقه تفت دهید و سپس صبر کنید تا سرد شوند و حالا مانند روش دوم عمل کنید ابتدا ادویه جات را در هاون کوبیده و …

این روش به این درد میخورد که شما میتوانید ادویه های ماسالا را به مقدار زیاد در ماهی تابه ریخته تفت دهید و پس از سرد شدن آنرا در هاون بکوبید و نگهداری کنید و هروقت که خواستید ماسالا درست کنید از این ترکیب استفاده کنید در اینصورت وقت خیلی زیادی هم از شما نمیگیرد 🙂

چای ماسالا چیست ؟
چای ماسالا چیست ؟

سلیقه ی شما :

همانطور که در مقاله ی چای مسالا چیست هم گفتیم صد ها روش برای درست کردن چای ماسالا وجود دارد و تقریبا هر خانواده ی هندی یک روش و دستور برای تهیه ی آن دارد ، شما کافیست چند بار امتحان کرده و سلیقه ی خود را بدست آورید و از آن به بعد طبق دستور خودتان این معجون را درست کرده و لذت ببرید

سخن پایانی :

درمقاله ی طرز تهیه ی چای ماسالا من سعی کردم مشهور ترین و رایج ترین روش تهیه ی این چای را با شما درمیون بگذارم ، حتما پیشنهاد میکنم که مقاله ی چای ماسالا چیست رو مطالعه کنید . و حتما پیج اینستاگرام مارو هم دنبال کنید . و از محصولات ماهم دیدن کنید .

اگر سوالی بود خیلی خوشحال میشم که پاسخ بدم و حتما نظرتون رو درباره ی این مقاله با ما درمیون بگذارید 🙂

‫2 نظر ارسال شده در “طرز تهیه ی چای ماسالا به ۳ روش مختلف – ۰ تا ۱۰۰ تهیه ی چای ماسالا .

  1. زهرا :

    عالی عالی دمتون گرم خیلی دنبال طرز تهیه اش گشتم لطفا فوایدشو هم بگید ممنون

    • چای کوزه طلایی :

      سلام ممنون از نظرت 🙂 ، حتما یک مطلب هم درباره ی فواید چای ماسالا مینویسیم مطمعن باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − پانزده =